27 юни 2019 г.

Иновативни джаджи за слънцезащита

Високите температури бързо превзеха ежедневието ни през последните седмици и започнахме все по-често да мислим как да избягаме от тях.Разбира се един от най-известните  начини  е  почивката на някой плаж. Но колкото и да обичаме слънцето прекаленото излагане на кожата ни на слънчевите лъчи крие рискове.В тази публикация ще ви покажем някой много интересни джаджи,който биха ни помогнали да се предпазим.

Джаджа 1 - Sunscreenr

Sunscreenr представлява УВ-камера за вашият телефон.Той ви показва къде сте пропуснали да нанесете слънцезащитен крем,а също така може да проверите и до каква степен е изчезнал след плуване или просто след определено време. Известна статистика показва ,че по-голямата част от хората постигат само от  25% до 50 % покритие. Цената му е 79 долара като има възможност за поръчки и от България.

            Джаджа 2 - June by netatmo 

June e предимно  насочена към жени,състой се от бижу, което има УВ сензори и може да се носи като аксесоар.Тя се свързва безжично със смартфона на потребителя.Проектиран е от дизайнер на бижута с дългогодишен опит в работата с големи модни марки. Придружаващото приложение мониторира интензивността на УВ лъчите в реално време,проследява общото излагане на слънце през деня и в зависимост от вида на кожата информира потребителя за ефективна слънцезащита.

        Джаджа 3 - Q sun 

Подобен е на останалите джаджи. Отново проследява продължителността на експозицията, UV индекса и използваната защита от слънцето, но проследява и нивата на витамин Д. Благодарение на него можете да разберете колко витамин Д сте произвели след престоя си на слънце и колко още е необходимо да приемете с храната.


Джаджа 4 - Loreal clip-on sensor 

Разработено е от марките  La Roche-Posay  и Loreal. То е електронна притурка за измерване на ултравиолетовите лъчи без батерии. Работи с помощта на прецизен сензор за проследяване на отделните нива на UV, като изпраща незабавни актуализации на състоянието на придружаващото приложение.Водоустойчивата джаджа  е с размер на хартиен кламер и  също така следи нивата на влага, замърсяване и цветен прашец. Иноваторите, които стоят зад технологията, се надяват, че той ще вдъхнови потребителите да се грижат за кожата си всеки ден

  Джаджа  5 - Reapply Reminder

Умна слънцезащитна бутилка и iOS приложение, което предупреждава потребителите кога отново да нанесат слънцезащитен  крем.Когато бутилката се отвори, чипът на Bluetooth LE в капака задейства таймер в приложението, който уведомява потребителя след изтичане на определено време. Това време отчита и климатичните условия и UV индекса за местната област.


Ден без слънце е, нали знаете, нощ. - Стив Мартин
Nihil esse utilius sale et sole - Няма нищо по-полезно от солта и слънцето

Няма коментари:

Публикуване на коментар